Salaris uitzendkrachten

Op deze pagina

Klaar om te solliciteren?

Heb je ondertussen genoeg inspiratie opgedaan? Ontdek onze vacatures en solliciteer direct online op jouw favoriet.

Wil jij graag meer weten over werken als uitzendkracht en het salaris bij een uitzendbureau? Bij Uitzendbureau.nl beantwoorden wij al jouw vragen over deze onderwerpen. Wanneer je via een uitzendbureau wordt uitgezonden, ontvang je ook salaris van dat uitzendbureau. Benieuwd wat het salaris van een uitzendkracht is? Dit is in ieder geval het minimumloon. Ben je jonger dan 21 jaar? Dan geldt voor jou het minimumjeugdloon.

Ook gaan we bij Uitzendbureau.nl dieper in op onderwerpen zoals vakantiegeld wanneer je als uitzendkracht werkt en of je bijvoorbeeld al een pensioen opbouwt. Moet je een keer overwerken? Wij vertellen je hoe dat precies zit met toeslagen en vergoedingen en hoe dit eruit ziet op je loonstrookje. Wat ook goed is om te weten, is dat een uitzendbureau verplicht is het loon van een uitzendkracht tijdig uit te betalen. Als laatste gaan we in op een inlenersbeloning. Dit houdt in dat je dezelfde arbeidsvoorwaarden hebt als werknemers die in vaste dienst zijn bij het inlenende bedrijf.

Zelf een lekker salaris verdienen?

Bekijk alle vacatures

FAQ

  • Wat is het salaris van een uitzendkracht?

    Niet elke uitzendkracht verdient hetzelfde. Wat je salaris is, hangt bijvoorbeeld af van het werk dat je doet, je leeftijd en je opleidingsniveau. Uiteraard ligt ook het salaris van een uitzendkracht nooit lager dan het minimumloon.

  • Ligt het loon van een uitzendkracht lager dan van een vaste werknemer?

    Nee, het is wettelijk vastgelegd dat uitzendkrachten hetzelfde salaris krijgen als werknemers in vaste dienst. Dit geldt natuurlijk alleen als zij dezelfde leeftijd, functie en ervaring hebben. Deze regeling heet de inlenersbeloning.

  • Hoe verloopt de uitbetaling van het salaris bij een uitzendbureau?

    In de meeste gevallen ontvang je je salaris via het uitzendbureau, en dus niet van het bedrijf waar je op dat moment werkt. Hoe en wanneer de uitbetaling plaatsvindt, verschilt per uitzendbureau.