Solliciteren | Sollicitatietips

Op deze pagina

Klaar om te solliciteren?

Heb je ondertussen genoeg inspiratie opgedaan? Ontdek onze vacatures en solliciteer direct online op jouw favoriet.

Solliciteren is een tijdrovende bezigheid. En voor sommigen kan solliciteren best spannend zijn. Je moet er immers voor zorgen dat je er uitspringt en jezelf van je beste kant laat zien. Hoe pak je dat goed aan? Je kan ervoor kiezen om te solliciteren op een uitzendvacature via Uitzendbureau.nl. Daarnaast loont het vaak om open sollicitaties te sturen naar bedrijven waar jij graag zou willen werken. Voor een sollicitatie heb je doorgaans een actueel cv nodig en moet je een sollicitatiebrief schrijven. Als je solliciteert op een uitzendvacature, is het omschrijven van je motivatie meestal voldoende. In dit artikel geven we je sollicitatietips, om jou goed voor te bereiden op jouw sollicitatie.

Bekijk alle vacatures

Cv maken

Het maken van een cv is voor veel werkzoekenden een uitdaging. Want wat moet er allemaal op een cv staan? En hoe zorg ik ervoor dat mijn CV er netjes uitziet? Via Uitzendbureau.nl kun je gratis een cv maken. Handig voor als je gaat solliciteren op een nieuwe baan. Dit cv kun je direct downloaden, zodat je deze kan meesturen bij je sollicitatie. Zo ben je verzekerd van een goed cv.

» Bekijk voorbeeld cv

Ervaringscertificaat

Als je gaat solliciteren, is het handig om een ervaringscertificaat (EVC) te maken. Hiermee kun je werkgevers laten zien wat je weet en kunt. Denk aan de kennis en ervaring die je hebt opgedaan tijdens je werk, school en in je privéleven. Het ervaringscertificaat maakt dus zichtbaar welke competenties jij hebt, op basis van jouw opleiding en werkervaring. Dit vergroot de kansen op werk.

Sollicitatiebrief

Als je gaat solliciteren, moet je in de meeste gevallen een sollicitatiebrief schrijven. Sollicitatietips kunnen hierbij goed van pas komen. Hierbij zijn twee dingen van belang:

1. Indeling van een sollicitatiebrief

Hoe zorg je ervoor dat je er met jouw sollicitatiebrief uitspringt? Hoe jouw sollicitatiebrief eruit ziet en welke indeling je gebruikt, zijn van groot belang. Want een goed begin, is het halve werk. Als sollicitatietip geven we jou een veelgebruikte indeling voor een sollicitatiebrief. Vergeet daarbij niet om iedere brief aan te passen aan de vacature waarop je reageert.

2. Hoe sollicitatiebrief schrijven?

Een goede sollicitatiebrief is origineel en springt eruit. Je wilt je immers van je beste kant laten zien. Maar wat betreft de opbouw van je sollicitatiebrief is het slim om het standaard en voorspelbaar te houden. Dat betekent: een aanhef, originele openingszin met introductie, een middenstuk en een krachtige afsluiting. Zo weet jij zeker dat je niks belangrijks vergeet te vermelden en voldoet de brief qua opbouw aan de verwachtingen van de lezer.

Sollicitatiegesprek

Werken zonder een sollicitatiegesprek komt niet vaak voor, ook niet bij een uitzendbureau. Dus iedereen heeft weleens met sollicitatiegesprekken te maken. Maar hoe moet je een sollicitatiegesprek voorbereiden? Welke vragen worden gesteld tijdens het sollicitatiegesprek? Wat trek je aan? En hoe zit het met het sollicitatiegesprek als uitzendkracht? Dit zijn allemaal dingen waar je aan kunt denken voordat jij gaat solliciteren. Daarom geven we jou handige sollicitatietips om jou voor te bereiden op jouw gesprek.

Social media

Social media wordt door veel werkzoekenden ingezet tijdens het zoeken naar een baan. Hoe zit het dan met solliciteren en social media? Je kan bijvoorbeeld Uitzendbureau.nl volgen op Facebook voor de nieuwste vacatures in jouw regio, solliciteren via Twitter en een LinkedIn profiel aanmaken. Maar let er wel op dat jouw profiel ook bekeken wordt door intercedenten of recruiters. Bekijk daarom voordat je gaat solliciteren hoe jij overkomt op Google en op social media.

Solliciteren op uitzendvacature

Ben je op zoek naar een baan en heb je een leuke vacature gezien via een uitzendbureau? Hoe werkt dat dan precies? En wat zijn dé sollicitatietips om te solliciteren via een uitzendbureau? Solliciteren op een uitzendvacature gaat namelijk net wat anders dan normaal. Je leest onze tips over solliciteren op uitzendvacature in ons artikel.

Ben je van plan te solliciteren? En ben je benieuwd naar ons aanbod aan banen? Bekijk dan hier onze vacatures.

FAQ

  • Wat heb ik nodig om te solliciteren?

    Om te kunnen solliciteren op een leuke vacature heb je een cv en een sollicitatiebrief nodig. Lees altijd goed de vacaturetekst door zodat je precies weet wat je nog meer nodig hebt. Zo heb je soms ook een ervaringscertificaat nodig.

  • Ik ben op zoek naar sollicitatietips, waar vind ik die?

    Op Uitzendbureau.nl vind je allerlei verschillende sollicitatietips waarmee jij je goed kunt voorbereiden op het sollicitatieproces. Van het maken van een cv tot het schrijven van een pakkende sollicitatiebrief, je vindt het hier allemaal.