Solliciteren op een uitzendvacature

Op deze pagina

Klaar om te solliciteren?

Heb je ondertussen genoeg inspiratie opgedaan? Ontdek onze vacatures en solliciteer direct online op jouw favoriet.

Je bent op zoek naar een baan en ziet een leuke vacature via een uitzendbureau. Maar werken via een uitzendbureau, hoe werkt dat precies? En wat zijn dé tips om te solliciteren via een uitzendbureau? Solliciteren op een uitzendvacature gaat namelijk net wat anders dan anders.

Bekijk alle vacatures

Tips om te solliciteren op een uitzendvacature

Wil je werken via een uitzendbureau? Wij geven wat tips om je op weg te helpen bij jouw zoektocht naar een leuke baan.

1. Cv en korte motivatie

Als je solliciteert wil je natuurlijk een sterke sollicitatiebrief. Je wilt de werkgever direct overtuigen dat je de kandidaat bent die ze zoeken. Als je gaat solliciteren via een uitzendbureau op een uitzendvacature, hoeft je sollicitatiebrief niet zo uitgebreid te zijn. Vaak heb je aan een cv en een korte motivatie al voldoende.

Wat je dan wel nodig hebt? Je moet voor jezelf duidelijk hebben waarom je gaat solliciteren. Het is dan ook belangrijk om na te denken over de volgende vragen:

 • Waarom wil ik deze baan?
 • Wie ben ik en wat maakt mij geschikt voor deze functie?
 • Wat heb ik te bieden aan de organisatie?

2. Digitaal profiel aanmaken

Solliciteren op een uitzendvacature gaat meestal heel gemakkelijk, als je een digitaal profiel hebt aangemaakt. In de meeste gevallen krijg je ook automatisch een mail als er een vacature is die past bij je profiel, waardoor je veel sneller een leuke baan kunt vinden. Werken via een uitzendbureau is dus heel makkelijk. Maak een digitaal profiel aan, vul deze in met alle belangrijke gegevens zoals je werkervaring en persoonlijke contactgegevens en je vindt al je vacatures op één plek.

3. Uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met het uitzendbureau?

Het kennismakingsgesprek bij een uitzendbureau is vaak een grote stap in jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Tijdens dit oriënterende gesprek krijg jij de mogelijkheid om te vertellen waar je naar op zoek bent en welke functies je interessant lijken. Ben je uitgenodigd naar aanleiding van een sollicitatie? Lees dan nog een keer de vacaturetekst goed door en bedenk concrete voorbeelden om aan te tonen dat je de geschikte kandidaat bent.

Tip: vraag jouw contactpersoon vooraf of je nog bepaalde diploma’s, certificaten of andere documenten mee moet nemen. Zo ben je altijd voorbereid op je gesprek, wanneer je wilt werken via een uitzendbureau.

Ben je op zoek naar een baan via een uitzendbureau? Neem gerust een kijkje bij de openstaande vacatures op Uitzendbureau.nl en wie weet staat jouw volgende avontuur daar tussen.

FAQ

 • Waar moet ik op letten als ik een sollicitatiebrief schrijf voor een uitzendbureau?

  Meestal hoeft je sollicitatiebrief niet zo uitgebreid te zijn als je bij een uitzendbureau solliciteert. Je cv en een korte motivatie is vaak al voldoende. Wél moet je natuurlijk goed duidelijk maken wie jij bent en waarom je solliciteert.

 • Hoe werkt het kennismakingsgesprek bij een uitzendbureau?

  Tijdens een kennismakingsgesprek bij een uitzendbureau geef je aan naar wat voor baan je op zoek bent en wat je kwaliteiten zijn. Soms word je uitgenodigd op basis van een sollicitatie, dan gaat het gesprek wat dieper in op die specifieke functie.

 • Wat moet ik meenemen naar een kennismakingsgesprek?

  Soms is het belangrijk dat je bepaalde documenten meeneemt, zoals diploma's of certificaten. Vraag dit altijd van tevoren aan je contactpersoon.