Salaris uitzendkracht

Op deze pagina

Klaar om te solliciteren?

Heb je ondertussen genoeg inspiratie opgedaan? Ontdek onze vacatures en solliciteer direct online op jouw favoriet.

Benieuwd naar het salaris als uitzendkracht of wil je hier meer over weten? Op deze pagina geven wij antwoord op de meestgestelde vragen over het salaris via een uitzendbureau. Scrol dus snel verder om meer te lezen over dit onderwerp.

Meer weten over salaris als uitzendkracht? Lees dan ook eens deze artikelen over loon en arbeid. Of kijk of er tussen onze vacatures een leuke uitdaging voor je staat.

FAQ

 • Wat is het minimumloon voor een uitzendkracht?

  Als je gaat werken via een uitzendbureau maken jij en het uitzendbureau samen afspraken over het salaris. Dit verschilt natuurlijk erg per functie en bedrijf, maar in Nederland houden we altijd rekening met het minimumloon. Dit geldt ook voor een uitzendkracht, dus het minimumloon voor een uitzendbureau is hetzelfde.

  Leeftijd Per maand Per week Per dag
  Minimumloon 21 jaar en ouder € 1.701,00 € 392,55 € 78,51

 • Wat is het minimumjeugdloon voor een uitzendkracht?

  Ben je tussen de 15 en 20 jaar oud? Dat geldt voor jou het minimumjeugdloon. Dit is het bedrag dat een werkgever of uitzendbureau verplicht is om jou te betalen. Wil je weten wat het minimumjeugdloon is voor jouw leeftijd? Dat lees je op de pagina over het minimumjeugdloon van Uitzendbureau.nl.

 • Wat is je salaris als je gaat werken via een uitzendbureau?

  Het salaris van een uitzendkracht verschilt per functie, bedrijf en natuurlijk het aantal uur dat je werkt. Als uitzendkracht hoor je zowel volgens de ABU als de NBBU cao vanaf de eerste dag net zoveel te verdienen als het vaste personeel met dezelfde functie in het bedrijf dat jou inleent.

 • Wat is het uurloon van een uitzendkracht?

  Het is moeilijk om te zeggen wat het exacte uurloon van een uitzendkracht is, omdat dit afhangt van je opleidingsniveau en de functie die je gaat uitvoeren. Wel wordt er voor het salaris van een uitzendkracht altijd rekening gehouden met het minimumjeugdloon en minimumloon.