Loonstrook uitzendkracht

Op deze pagina

Klaar om te solliciteren?

Heb je ondertussen genoeg inspiratie opgedaan? Ontdek onze vacatures en solliciteer direct online op jouw favoriet.

Heb jij vragen over de loonstrook via een uitzendbureau? Dan ben je hier aan het goede adres. Op deze pagina geven wij antwoord op vragen over een loonstrook (ook wel: salarisspecificatie) en geven wij uitleg over een loonstrook bij een uitzendbureau.

Meer weten over een loonstrook via een uitzendbureau? Lees dan ook eens dit artikel over een loonstrook via een uitzendbureau, of neem een kijkje bij al onze loon en arbeid artikelen.

Bekijk alle vacatures

FAQ

 • Wat staat er in een salarisspecificatie?

  In een salarisspecificatie kun je precies zien hoeveel salaris jij zowel bruto als netto ontvangt. Ook kun je hier zien hoeveel vakantiegeld je hebt gespaard en hoeveel pensioen je opbouwt. Daarnaast vind je jouw vakantie-uren, feestdagen en ziekte-uren terug op je loonstrook.

 • Wat zijn SV dagen op je loonstrook?

  SV dagen staat voor sociale verzekeringsdagen. Dit zijn je werkdagen waar je gewoon salaris voor ontvangt, inclusief werkdagen waar je een uitkering voor krijgt zoals werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, ziekte of vakantie.

 • Wat betekent loonheffing op een loonstrook?

  Met loonheffing betaal je een heffing over jouw loon. Hierdoor hoef je minder belasting over je loon te betalen. Zie het dus als een soort korting. Je kunt de loonheffingskorting maar bij één werkgever aanzetten.

 • Houdt een uitzendbureau een deel van mijn salaris in?

  Nee. De inlener betaalt jouw uitzendbureau iets extra's bovenop het salaris om daarmee onder andere jouw loonbelasting, sociale premies en de dienstverlening van het uitzendbureau te betalen. De inlener is het bedrijf waar jij via het uitzendbureau gaat werken. Wanneer je voor een NBBU of ABU gecertificeerd uitzendbureau werkt, krijg je altijd loon volgens een inlenersbeloning Dat betekent dat je hetzelfde loon krijgt als iemand die in vaste dienst is voor dezelfde functie bij jouw inlener.

 • Wil je werken via een uitzendbureau voor salaris?

  Bij Uitzendbureau.nl hebben wij een breed aanbod aan vacatures. Zorg dat je jouw cv en motivatiebrief klaar hebt staan zodat je meteen kunt solliciteren. Dan kun jij binnenkort werken via een uitzendbureau met salaris.