Opleiding via uitzendbureau

Op deze pagina

Klaar om te solliciteren?

Heb je ondertussen genoeg inspiratie opgedaan? Ontdek onze vacatures en solliciteer direct online op jouw favoriet.

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn om een opleiding te volgen via een uitzendbureau? Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over werken bij een uitzendbureau en een opleiding volgen via een uitzendbureau. Benieuwd naar jouw opties? Bekijk dan meteen onze bbl vacatures.

FAQ

 • Kan ik via een uitzendbureau een volledige opleiding volgen?

  Ja, je kunt in sommige gevallen een volledige opleiding volgen via een uitzendbureau. Dit regelt het uitzendbureau in overeenstemming met jou en eventueel met de opdrachtgever. Vraag jouw uitzendbureau naar de mogelijkheden.

 • Kan ik aanvullende cursussen volgen via een uitzendbureau?

  Ja, er zijn mogelijkheden om - ook in fase A, 1 of 2 - via een uitzendbureau een aanvullende cursus te volgen voor certificaten. Het is wel belangrijk dat je zelf hiervoor het initiatief neemt. Vraag daarom bij je uitzendbureau om een gesprek over jouw persoonlijke ontwikkeling. Het uitzendbureau zal dan samen met jou gaan kijken wat de mogelijkheden zijn voor scholing.

 • Kun je werken en leren via een uitzendbureau?

  Werken en leren gaat meestal via een beroepsbegeleidende opleiding. Uitzendbureaus kunnen jou helpen met het vinden van een baan of stage voor jouw werk- en leertraject. Ook hebben ze vaak informatie voor je over het vinden van de juiste opleiding als je interesse hebt in een werk- en leertraject. Er zijn zelfs uitzendbureaus die werk- en leertrajecten kunnen en willen financieren voor hun uitzendkrachten. Op deze manier kun je dus werken bij een uitzendbureau en een opleiding volgen tegelijkertijd.

 • Kan ik voor mijn bbl-opleiding terecht bij een uitzendbureau?

  Ja, een uitzendbureau kan jou helpen met het vinden van een stageplek of baan voor jouw bbl-opleiding. Er zijn ook gespecialiseerde uitzendbureaus die, in plaats van de werkplek, zorgen voor de begeleiding en de administratieve handelingen. Verder zijn er ook uitzendbureaus die bereid zijn een bbl-opleiding voor hun uitzendkrachten te financieren. Dit betekent dat je kunt werken bij een uitzendbureau én een opleiding volgt. Bekijk onze bbl vacatures voor de mogelijkheden.